За да виждате този флаш Ви е нужен
Adobe Flash Player версия 6 или по-висока!

Get Adobe Flash player

BULGARIA HOLIDAYS HOTELS & RESORTS
PROPERTY MANAGEMENT
ДЕТСКИ ПРОГРАМИ
СВАТБЕНИ ТЪРЖЕСТВА
КОНФЕРЕНЦИИ И МЕРОПРИЯТИЯ
СПОРТНИ ДЕЙНОСТИ
ХОТЕЛИ И ПОЧИВКИ В БЪЛГАРИЯ
ХОТЕЛИ И ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА
ТРАНСПОРТ
ГАЛЕРИЯ

НОВИНИ И СЪБИТИЯ
23 Ноември 2018
MICHELIN ВЕЧЕРЯ В ПИРИН ГОЛФ И КЪНТРИ КЛУБ 22 ДЕКМВРИ 2018
23 Ноември 2018
MICHELIN ВЕЧЕРЯ В ПИРИН ГОЛФ И КЪНТРИ КЛУБ - ДЕКЕМВРИ 2018
01 Ноември 2018
НОВА ГОДИНА В ИТАЛИАНСКИ РЕСТОРАНТ "CASA DI PASTA"
01 Ноември 2018
НОВА ГОДИНА В РЕСТОРАНТ "КЛУБ ХАУС"
01 Ноември 2018
НОВА ГОДИНА В РЕСТОРАНТ "ЕВРО КИТЧЕН"
архив новиниВАЛУТНИ КУРСОВЕ


търсене:
началоекскурзииМагията на Андалусия


Магията на Андалусия - 13-20.10.2018 - 8 дневна самолетна екскурзия

Повече информация за Испания Хотели в ИспанияМАГИЯТА НА АНДАЛУСИЯ

    13-20.10.2018

Магията на Андалусия
 - Магията на АндалусияДАТА: ЦЕНА:


1 ДЕН
София – Малага- Коста Дел Сол Полет от София в 18:05 с авиокомпания България ер за Малага. Кацане в испанския град в 21:40. Отпътуване за Коста дел Сол и настаняване в хотел Las Piramides 4* курорта Торемолинос /или подобен/. Вечеря и нощувка.

2 ДЕН
Коста Дел Сол - Марбея – Гибралтар. Закуска. Пътуването ни С АВТОБУС из Андалусия започва с МАРБЕЯ– курортът на хайлайфа, наричан още „Кралицата на Коста дел Сол”. Пешеходната ни разходка из града ще започне с крайморския парк, където са изложени 10 ексцентрични скулптури на големия испански творец Салвадор Дали. Продължаваме из тесните романтични улички на стария град край изпъстрените с цветя и украса от характерните за Иберийския полуостров пана от керамични плочки фасади / наричани в Испания азулехос/,за да стигнем до Площада на портокалите с местното кметство, останките от крепостната стена, местната катедрала с паметника на Сан Бернабе, патрон на града, и др. С автобуса, на път към пристанището, ще минем покрай ботаническата градина, арената за корида / в Марбея тя се провежда само през туристическия сезон/ и ето ни на пристанището Пуерто Банус, известно със скъпите си ресторанти, магазини и луксозни яхти. Отпътуване за ГИБРАЛТАР и панорамна обиколка на този град-хибрид. Хибрид, защото се намира в Испания, а е задморска територия на британската корона! След маврите и испанците от началото на ХVІІІ век тук се наместват англичаните. И след референдума на 10.09.1967 година, Гибралтар остава под британски флаг, с държавен глава кралицата на Великобритания. По време на обиколката на града, която се заплаща допълнително, ще се изкачим на прочутата Гибралтарска скала, известна и като Скалата на маймунките / тук живеят свободно 120 животни от породата макак/, ще посетим изключително красивата пещера St. Michael, ще си доставим удоволствието да се любуваме на залива на Алхесирас и отсрещния африкански бряг, а накрая любителите на шопинга ще имат свободно време да се развихрят по главната търговска улица на града. Настаняване в хотел Guadalcorte Park 4*или подобен в района на Los Barios, на 15 минути с кола от Гибралтар и Алхесирас. Вечеря и нощувка.

3 ДЕН
Гибралтар – Вехер Де Ла Фронтеа – Кадис – Севиля. Закуска. Пътешествието ни продължава към ВЕХЕР ДЕ ЛА ФРОНТЕРА. Този неголям андалуски град е основан от финикийците, развива се при римляните, по време на маврите става важен селскостопански район. Разположен е на хълм над стръмните склонове край устието на река Барбат и има типичен арабски облик. Градчето става известно и след като край бреговете му на 21.10.1805 година се случва една от най-големите морски битки в историята – Трафалгарската, когато британският адмирал Нелсън разгромява обединената френско-испанска флота. Пешеходна разходка из градчето и отпътуване за КАДИС– едно от най-важните пристанища на Испания. Наследник на древния Гадес, той е най - старият съществуващ град в Западна Европа, основан през 1104 година пр.н.е. Панорамна обиколка на Кадис, в която ще видим градската катедрала и кметството сред площада с фонтаните пред тях, паметника на конституцията, крайбрежния булевард, плажа на Кадис, двете морски крепости Сан Себастиян и Санта Каталина, красивия парк Дженовезе, дори и кралския затвор. Отпътуване за района на СЕВИЛЯ. Настаняване в хотел Torre de Los Guzmanes 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

4 ДЕН
Севиля. Закуска. Обзорна екскурзия из столицата на Андалусия. В продължение на векове Севиля е преживявала възходи и падения, но и до днес си е останала синоним на красота и елегантност, истинска звезда на Андалусия. Символ на града е кулата Ла Хиралда, изградена от мавританската династия на Алмохадите. И ако мюсюлманите са оставили някои от най-впечатляващите архитектурни образци в Севиля, евреите пък са завещали два квартала: Санта Крус и Сан Бартоломе. След отвоюването на града от маврите, испанската корона издига през 1507 година знаменитата севилска катедрала Санта Мария, най-големият католически храм в Испания, олицетворяващ близостта до божествената промисъл. В катедралата, където ще влезем, ще видим най-големия олтар в християнския свят, със сцени от Новия завет, изработени от дърво и покрити със злато, доставено от Перу и Мексико. Тук е и гробът на великия Христофор Колумб и сина му Ернан,уникалната картина на Мурильо „Сан Антоан”. Недалеч от катедралата е дворецът Алкасар. Посещението на катедралата, кулата Хиралда и двореца Алкасар се заплаща допълнително. В обиколката на Севиля сме включили и пешеходна разходка из парка Мария Луиза, където се намира Археологическия музей на града, площад Испания с неизменните файтони и символите на всички андалуски общини. С автобуса ще преминем край най-голямата арена за корида в Испания – Ла Маестрада, по булеварда на палмите с павилионите на иберийско- американската изложба през 1929 г., край Златната кула, откъдето тръгват корабчетата за разходка из реката Гуадалкивир, пресичаща града, и др. Да не пропуснем и още един щрих от пешеходния тур: балкончето на една от севилските фасади, вдъхновило създаването на знаменитото творение на Росини – операта” Севилският бръснар”! Вечеря и нощувка в хотела.

5 ДЕН
Севиля – Медина Азахара – Кордоба – Гранада. Закуска. Отпътуване за Кордоба. По път ще спрем да разгледаме МЕДИНА АЗАХАРА, старинен град, основан от династията на Омаядите през Х век, на около 8 км западно от Кордоба. Казват, че този средновековен мавритански град, изпълнен с дворци, джамии, административни сгради, работилници, резиденции и бани е дар на халифа Абд ал Рахман ІІІ от споменатата династия за любимата му Ал Сахре. Домакините на комплекса са се погрижили чрез 15-минутен филм да покажат възстановка на този уникален град, а разглеждането на археологическите находки е срещу допълнително заплащане. Пристигаме в КОРДОБА, един от най-характерните мавритански градове в сърцето на Андалусия. Ще влезем в историческия център на града през стария римски мост над река Гуадалкивир. Гордостта на Кордоба е джамията Мескита, изградена от поредица емири, когато градът е седалище на Западния халифат. Близо 900 колони, облицовани с оникс, мрамор, яспис и гранит, с подковообразни арки на ивици от червен и бял мрамор и декор от мозайки, създават този ненадминат образец на ислямската архитектура, чиито съперник е единствено джамията в Мека. Когато през ХІІІ век тя е полуразрушена и в центъра й се издига фундамента на католически храм, самият владетел на Свещената Римска империя Карл V съжалява за похабената сграда:”Разрушихме нещо уникално, за да отворим място за нещо банално”. Входът за джамията е срещу допълнително заплащане. В свободното време ви препоръчваме да опитате кулинарния специалитет на Кордоба – задушена опашка на бик /рабо де торо/, на вкус е като нашенското телешко. Отпътуване за Гранада. Настаняване в хотел Macia Real de La Alhambra 4*/ Hotel Alixares 4* или подобен. Вечеря. Посещение на пещерата Сакромонте, където на чаша вино ще се любуваме на традиционното ФЛАМЕНКО ШОУ. Спектакълът е срещу допълнително заплащане. Нощувка.

6 ДЕН
Гранада – Малага - Коста Дел Сол. Закуска. Обзорна екскурзия из Гранада, един от най-красивите градове в Испания, благословен с географското си положение в подножието на планината Сиера Невада, с изобилието на вода и културно-исторически паметници. Този град е събрал невероятни архитектурни шедьоври, плод на различни култури: мавританска, еврейска, християнска. Това е последният град в Испания, отстъпен на християните под владичеството на кралица Изабела І през 1492 година. Перлата на Гранада е средновековният дворец Алхамбра, означаващ от арабски „Червената крепост”. Той се счита за върхово постижение на мавританската култура и стил от типа „1001 нощи”, датира от 1238 година, но различните части на двореца са строени през различни векове. Прекрасно допълнение към двореца са градините Хенералите, създадени за наслада и спокойствие за сетивата. Тъкмо в този дворец испанската кралица Изабела І дарява бижутата си на Христофор Колумб за финансиране на експедицията му, довела до откриването на Америка. Посещението на Алхамбра е включено в пакетната цена, дворецът се разглежда и отвътре. Отпътуване за Малага и настаняване в Коста дел Сол, в хотел Las Piramides 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

7 ДЕН
Коста Дел Сол _ Ронда – Коста Дел Сол. Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до РОНДА срещу допълнително заплащане. Градчето Ронда е разположено на върха на стръмен каньон. Известно е като люлката на бикоборството. Тук е открита първата арена за корида, построена в края на ХVІІІ век. Към нея има музей на бикоборството, в който е изложена колекция от плащове и снаряжение на тореадорите, а пред арената – паметник на прочутия тореадор Педро Ромеро, който пръв слиза от коня и се изправя срещу бика на земята, както се прави сега. Влизането в музея е срещу допълнително заплащане. Ронда е и родината на 6-струнната китара, без която е невъзможно са се случи фламенкото. Старата част на Ронда се отличава с калдаръмените си улички и малки площади, с дворци още от ХІV век. Една от главните забележителности и мостът, който свързва над високите скали, подобни на тези в гръцката Метеора, новата и старата част на Ронда. Градът често вдъхновява творчеството на различни представители на изкуството, най-вече художници. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

8 ДЕН
Коста Дел Сол - Малага – София Закуска. Закуска. Освобождаване на хотела около обяд. Панорамна обиколка на Малага, град основан преди 3500 години от финикийците, преживял господството на римляни, вестготи, араби. По време на туристическата ни обиколка ще видим стените на крепостта Алкасаба, построена от маврите през 1057 година, останките от римския театър, катедралата, строена близо двеста години, пристанището с морския фар, където обичайно акостират огромни круизни лайнери, кметството с неговата разкошна архитектура, ще се изкачим и на хълма Мирадор, откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към пристана и целия град. Малага е родно място и на знаменития художник Пабло Пикасо, чиято родна къща-музей се намира в града. Може и да си направите снимка със скулптурата на самия Пикасо на пейката пред родния му дом. Трансфер до летището В Малага. Полет за България в 21:55 и кацане по разписание в София в 02:25.       

        Цени:

Дати:

Човек в двойна стая

Единична стая

13.10 – 20.11.2018

1758.00

2071.00

 

 

Цената включва:

Ø  Самолетен билет София – Малага – София с авиокомпания България Еър

Ø  Летищни такси 210 лв  и чекиран  багаж 23 кг +10 кг ръчен. При промяна стойността на летищните такси, разликата се доплаща

Ø  7 нощувки със закуска и вечеря в хотели 3* и 4*

Ø  Транспорт с луксозен автобус в Испания

Ø  Екскурзоводско обслужване на български език

Ø  Екскурзия из малага

Ø  Входни такси за двореца Алхамбра

Ø  Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Ø  Водач от фирмата по време на цялото пътуване

 

Цената не включва:

Ø  Входни такси за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите

Ø  Доплащане за 1-ви ред в автобуса, зад шофьора  – 30 евро/ 59 лв на човек

Ø  Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/ 39 лв на човек

Ø  Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, мини-бар и др.

Ø  Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.

Ø  застраховка “Отмяна на пътуване” - повече информация можете да получите в нашите офиси

 

Допълнителните екскурзии, които се заявяват и заплащат в България:

Ø  Фламенко шоу – 35 евро, при минимум 25 човека, заплаща се 30 дни преди отпътуване

Ø  Посещение на Ронда – 55 евро, при минимум 25 човека, заплаща се 30 дни преди отпътуване

Ø  Посещение на скалата в Гибралтар - 29 евро, при минимум 25 човека, заплаща се 30 дни преди отпътуване

Ориентировъчни входни такси:

Ø  Медина Азахара: 3.50 €

Ø  Джамията в Кордоба: 10.00 €

Ø  Катедралата в Севиля и Ла Хиралда: 10.00 €

Ø  Златната кула в Севиля: 3.00 €

Ø  Дворецът Алказар в Севиля: 10.00€

Ø  Катедралата в Гранада: 4.50 €

Ø  Катедралата в Кадис: 5.00 €

Ø  Музея на Пикасо в Малага: 7.00 €

Ø  Крепостта Алкасаба в Малага: 4.00 €

Ø  Катедралата в Малага: 6.00 €

Ø  Музей на бикоборството в Ронда: 7.00 €

 

 

Начин на плащане:

Ø  депозит 30% от стойността  на пакета лева при записване;

Ø  доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване! 

 

Забележка:

Ø  Минимален брой участници за осъществяване на програмата – 30 човека.

Ø  Срок за уведомяване за ненабран брой: 14 дни преди датата на отпътуване

Ø  Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда и часовете на провеждане на екскурзиите.

 

 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:[ « назад ] Разпечатай Разпечатай [ нагоре ]


ЕТИКЕТИ:
самолетни почивки самолетни почивки лято 2018 , promo oferti costa del sol , ranni zapivania pochka izpania , pochivka costa del sol liato 18 , hoteli malaga , izgodni oferti ispania , na more v costa del sol 2018 , екскурзии, , коста дел сол, , испания pochivki, , ekskurziia costa del sol, , ispania, , ekskurzia do costa del sol , pochivka v costa del sol , pochivka v ispania , екскурзия до коста дел сол , почивка в анадалусия , почивка в испания , испания почивка , почивка в коста дел сол есен 2018 , есенна програма коста дел сол , почивка в коста дел сол през есента , през октомери в испания , през май в коста дел сол , ispania pochivka 2018 , pochivka v ispania prez esenta , esenna programa costa del sol , prez septemvri v ispania , ekskurzia granada , ekskurzia sevilia , ekskurzia gibraltar , ekskurzia tanjer , ekskurzia do kordoba liatao 2018 , лято 2018 в коста дел сол , хотели в коста дел сол , хотели в коста дел сол лятото , lyato 2018 , lqto 2018 , lqto 2018 v costa del sol , hoteli v costa del sol , hoteli v costa del sol prez lqtoto , flamenko , sangria , andalusia, , korida , hotel triton , best hotels , granada екскурзия , sevilya екскурзия , kordoba , tanjer , maroco , фламенко , сангрия, , андалусия , корида , танжер хотели , мароко хотели , екскурзия кордоба , гибралтар , gibraltar , benalmadena , беналмадена , toremolinos , торемолинос , marbeya , марбея , picaso , пикасо, , malaga , малага , майски празници в испания , екакурзия майски празници , програма със самолет испания , екскурзия автобус испания , медина азахара , джамията кордоба , катедралата в севиля и ла хиралда , златната кула в севиля , дворецът алказар в севиля , катедралата в гранада , катедралата в кадис , музея на пикасо в малага , крепостта алкасаба в малага , катедралата в малага , музей на бикоборството в ронда


СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ

ПИРИН ГОЛФ АПАРТАМЕНТЕН КОМПЛЕКС 4* - 3=4, 01 - 13.02.2019
ПИРИН ГОЛФ ХОТЕЛ § СПА 5*- 3 = 4, 01 – 13.02.2019
ПИРИН ГОЛФ АПАРТАМЕНТЕН КОМПЛЕКС 4* - СКИ СВЕТОВНА КУПА 2019
3 МАРТ В ПИРИН ГОЛФ ХОТЕЛ § СПА
3 МАРТ В ПИРИН ГОЛФ АПАРТАМЕНТЕН КОМПЛЕКС 4*
ПИРИН ГОЛФ АПАРТАМЕНТЕН КОМПЛЕКС 4* - ЗИМА 18/19
ПИРИН ГОЛФ ХОТЕЛ § СПА 5* - ЗИМА 18/19
ПИРИН ГОЛФ ХОТЕЛ § СПА 5* - СКИ И СПА
ПИРИН ГОЛФ ХОТЕЛ И СПА 5*- 06.03 - 31.03.2019
ПИРИН ГОЛФ АПАРТАМЕНТЕН КОМПЛЕКС - СКИ И СПА
ПИРИН ГОЛФ АПАРТАМЕНТЕН КОМПЛЕКС 4* - 06.03 - 31.03.2019
ПИРИН ГОЛФ ХОТЕЛ § СПА 5* - ГУРМЕ ЗИМА
ПИРИН ГОЛФ АПАРТАМЕНТЕН КОМПЛЕКС 4* - ЛЯТО 2019
ПИРИН ГОЛФ ХОТЕЛ И СПА 5* - ЛЯТО 2019

всички оферти »    


КАЛЕНДАР


ДЕСТИНАЦИИ

Австрия
Англия
Балтийски републики
България
ВЕЛИКДЕН И МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ГОЛФ ПАКЕТИ - ЧУЖБИНА
Германия
Гърция
Дубай
Египет
Израел
Иран
Испания
Италия
Малта
Мароко
ПРОМО ОФЕРТИ
Португалия
Почивки и Екскурзии - ТЕЗ ТУР
Програми 55+
Румъния
Русия
Тунис
Турция Екскурзии
Франция
Хърватска
Черна Гора
Чехия
 
  www.bulgariaholidays-bg.com © 2019 България Холидейз. Всички права запазени.

дизайн и програмиране:
УебДизайн Професионалистите се отличават
 
eXTReMe Tracker