За да виждате този флаш Ви е нужен
Adobe Flash Player версия 6 или по-висока!

Get Adobe Flash player

Bulgaria Holidays Hotels & Resorts
Κρατήσεις
Διαχείρισης ακινήτων
Συνέδρια και εκδηλώσεις
Αθλητικεσ δραστηριοτητεσ
Μεταφορές
Gallery

Νέα και Εκδηλώσεις
08 November 2011
Η πρόταση μας για τη Πρωτοχρονιά Ξενοδοχείο Ραζλ&#
08 November 2011
Η πρόταση μας για τη Πρωτοχρονιά Ξενοδοχείο Κατά&#
08 November 2011
Παραμύθι πρωτοχρονιάς 2012 Ελληνικό εστιατόριο Octopus
08 November 2011
Παραμύθι πρωτοχρονιάς 2012 Ιταλικό εστιατόριο Casa di pasta
08 November 2011
Παραμύθι πρωτοχρονιάς 2012 Ιρλανδικό pub O` Brian`s
archive news



EXCHANGE RATES
EUR    GBP   
RUB     RON   
USD    CHF   

  * - for 100 RUB
  ** - for 10 RON



search:
homeΣχετικά με τη ΒουλγαρίαΓενικη πληροφορια για Μπανσκο


Γενικη πληροφορια για Μπανσκο

ΜΠΑΝΣΚΟ

 

 

 

Η πόλη Μπάνσκο δεν είναι μονό όμορφη μικρή πόλη, αλλά είναι διαφορετική πόλη σε σχέση με τις άλλες πόλεις, που έχετε επισκεφτεί. Δεν υπάρχουν πουθενά τέτοιες πόρτες και ψηλούς τοίχους από κυκλικές πέτρες, τέτοια αντρικά τραγούδια και τέτοιες γυναικείες φούστες. Δεν θα ακούσετε πουθενά τέτοια μελωδική προφορά, δεν θα φάτε πουθενά τέτοια νόστιμα φαγητά, Για το κρασί να μην μιλάμε – το κρασί της πόλης Μπάνσκο είναι ελιξίριο για την ψυχή.

 

 

 

 

 

 

 

Η περηφάνια της πόλης Μπάνσκο και η δική της εθνική υπηρεσία είναι η γραμματολογία, η αρχιτεκτονική, οι τέχνες και τα επαγγέλματα, που έχουν αναπτύξει κατά τα τελευταία 300 χρονιά. Το όμορφο περιβάλλον της πόλης, σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική της Βουλγαρικής Εθνικής Αναγέννησης, το κάνουν πολύ δημοφιλές στον έξω κόσμο. Στο Μουσείο της πόλης θα δούμε ένα αμάλγαμα της αρχαίας και της σύγχρονης ιστορίας. Τα τρία παλαιότερα παραδοσιακά αρχοντικά της πόλης φέρουν τα ονόματα των ιδιοκτητών τους, τα Χατζηβάλτσεβατα, Χατζηρούσκοβα και Βελίανοβα. Έχουν υπόγεια και πολεμίστρες και τα εσωτερικά τους είναι πλούσια διακοσμημένα με τοιχογραφίες. Οι ευρείς αυλές με καλύβες και ζωγραφισμένες παραπέτες των τσαρδακών μας φέρουν ατμόσφαιρα ησυχίας και αιωνιότητας. Πίσω από τους τοίχους και τις αναμμένες καμινάδες οι χειμωνιάτικες ημέρες περάσουν απαρατήρητα, και οι καλοκαιρινές ζεστές φτάνουν πολύ δύσκολο ως τα τσαρδάκια.

 

 

Στις γιορτινές ημέρες η πόλη Μπάνσκο, που έχει δέκα χιλιάδες κατοίκους, γίνεται διπλή, ένεκα νεανικών παρεών και οικογενειών, χιλιαδων δικων μας και ξενψν επισκεπτών, που θέλουν να κάνουν σκι. Το βράδυ όλοι πάνε στις παραδοσιακές ταβέρνες, που είναι 120 στην πόλη, που μαγειρεύουν νόστιμες σπεσιαλιτέ, πίνουν καθισμένο κρασί, ακούνε παραδοσιακή μουσική και οι γκάιδες αυξάνουν την διάθεση σας για να είναι ευχάριστες οι διακοπές σας, και η ανάμνηση σας αξέχαστη.

 

 




Προσφορές

all offers »    

 
  www.bulgariaholidays-bg.com © 2024 Bulgaria Holidays. All rights reserved.

design & programming:
WebDesign Ltd. Professionals make difference...
 
eXTReMe Tracker